Joemman stelt Sital als voorbeeld
15 Feb 2017, 16:04
foto


Ik wens een reactie te plaatsen op het bericht van dhr Bert Eersteling van 15 februari 2017, Badresein Sital een kanjer van een ideoloog. Met alle lof aan dhr Eersteling. Wanneer wij over revolutie en ideologie praten, is de vraag, wat hebben wij voor het collectief, de gemeenschap, het volk gedaan.
Hebben wij enkel over onze theorieën zitten praten of hebben wij de daad bij het woord gevoegd, maar vooral ook, hebben wij ons enkel op onze enge belangen geconcentreerd.

Sital is vaak, geleid door persoonlijke ambities, verkeerd begrepen. Hij werd bestreden, omdat hij als vijand werd gezien. Hij is opgekomen voor de productie (de toekomst), dus heil voor iedereen. Hij is opgekomen voor sociale rechtvaardigheid (gelijke behandeling voor iedereen), heil voor iedereen. Hoeveel mensen, vooral 'progressieven', kunnen in zijn voetsporen treden.

Ik hoop vurig dat het heengaan van de heer Sital een ommekeer in ons bewustzijn mag brengen. Jai Jai Sranan. Suriname heeft geen praters en demagogen nodig, wat wij nodig hebben, zijn mensen zoals Sital, die DOEN.

Stanley N Joemman

Saturday 23 June
Friday 22 June