Suriname in de stemming voor oudjaar
31 Dec 2010, 01:10
foto


Donderdag- op vrijdagavond waren er lange files in verschillende straten van Paramaribo. Er zijn verschillende feesten tegelijk gaande. Langs het Onafhankelijkheidsplein en het Uitgaanscentrum was er nauwelijks een doorkomen. Ook de Fred Derbystraat/hoek Dokter Sophie Redmondstraat is afgezet voor het verkeer.

Het kawinafestival in Tori Oso is een jaarlijkse traditie geworden. Op 30 december vloeit de Parbo rijkelijk tijdens de Tori Oso/Parbo Kawina Festival. Massa's mensen genieten in de open lucht op straat van verschillende kawinagroepen uit het hele land. Er heerst een gezellige drukte. Om 1 uur in de ochtend is het feest nog in volle gang.

Terwijl in Oase een 'Lustige Party' gaande is, werd op het Onafhankelijkheidsplein the “End of the Year Gospel Party” gehouden. Dit Jaarafsluitings-evenement was op de eerste plaats bedoeld om de Christen-jongelui, als hoofd doelgroep, een moreel positief alternatief aan te bieden tegen het einde van het jaar. Verschillende Gospelartiesten en Gospelgroepen deden mee aan deze “Gospel Blast”. Bisschop Steve Meye van 'Gods Bazuin Ministries' roept eenieder op om 2010 met God af te sluiten, en het nieuw jaar ook met Hem te beginnen!

Een beeld van Tori Oso/Parbo Kawina festival. (Foto Rene Gompers)

Saturday 23 June
Friday 22 June
Thursday 21 June