Fols komt overeen: SRD 1.000 voor januari en februari
23 Jan 2017, 20:19
foto
Marcellino Nerkust, president van het Fols-presidium.


Een regeringsdelegatie en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) hebben vanmorgen een overeenkomst bereikt. Na een onderhoud van drie uren is overeengekomen een koopkrachtversterking voor leerkrachten van SRD 500 over de maand januari. Ook over februari is SRD 500 overeengekomen. Dit deelt de president van het Fols-presidium, Marcellino Nerkust, mee.

Daarnaast heeft de Fols kunnen afdwingen dat bij de concrete uitvoering van het herwaarderingsprogramma eind maart 2017, de koopkrachtversterking over de maanden januari en februari 2017 volledig wordt kwijtgescholden. Belangrijk is, benadrukt de Fols, dat de koopkrachtversterking over januari en februari 2017, die in feite zou moeten worden verrekend met het nieuwe salaris, niet meer zal plaatsvinden.

De ontmoeting met de regeringsdelegatie vond plaats op het Kabinet van de President, met het presidium van de Fols en de Ledenraad. De Fols-ledenraad bestaat uit de besturen van de aangesloten lidbonden, de KOB, de SOB, COB-broederschap, de OAD, de IOB en de BLTO. Het onderhoud vond plaats in het kader van de uitvoering van het herwaarderingsprogramma van de overheid.

Namens de regering waren aanwezig, de raadsadviseurs, Eddy Jozefzoon, Errol Alibux, Jules Wijdenbosch, de ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en cultuur.
Advertenties