BvL had goed onderhoud met regeringsdelegatie
23 Jan 2017, 00:01
foto


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) vergadert later op de dag niet meer in Theater Unique. De onderwijsgevenden zijn opgeroepen om zich 8.00 uur aan te melden bij Mata Gauri aan de Kwattaweg. Starnieuws verneemt dat de BvL, onder leiding van Wilgo Valies, vrijdag en zondag een goed gesprek heeft gehad met een regeringsdelegatie.

De BvL en ALS hebben besloten om tijdens een algemene ledenvergadering de onderwijsgevenden te informeren over de uitkomst van het onderhoud dat gevoerd is met de regering. Deze vergadering is slechts toegankelijk voor leden van de BvL en ALS.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, om een reactie gevraagd, zegt dat er geen delegatie meer gestuurd wordt naar de vergadering. Deze is slechts bestemd voor onderwijsgevenden. "Wij hebben besloten het resultaat van de vergadering af te wachten. Wij zullen blij zijn als het positief is, want ook onze kinderen zijn verstoken van onderwijs," zegt Berenstein.

De BvL en ALS hebben besloten de leerkrachten niet in het centrum te brengen. Er is voor gekozen om in Mata Gauri te vergaderen. Op de agenda staat bespreking uitkomst van de onderhandelingen met de regering. Indien de leden akkoord gaan met het bereikte resultaat, zal het onderwijsproces worden hervat.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April