Bromfietsracers Lelydorperweg jonger dan 16 jaar
22 Jan 2017, 12:11
foto


Een speciaal team van de politie heeft vrijdagavond ingegrepen tijdens een bromfietsrace aan de Lelydorperweg. Tussen elf uur ’s avonds en drie uur in de ochtend heeft de politie ongeveer 200 bromfietsers aangetroffen. Het gros heeft bij het zien van de politie het hazenpad gekozen via verschillende wegen en percelen. De bromfietsers zorgen elke vrijdag voor overlast van de buurt.

Vijf bromfietsen werden onbeheerd aangetroffen. De politie heeft deze laten vervoeren naar de berging en vermoedt dat de bromfietsen van misdrijf afkomstig zijn. Enkele ouders hebben zich na het incident op het politiebureau begeven voor aangifte van bromfietsdiefstal. De agenten hebben de ouders gezegd dat de aangifte in bijzijn van de kinderen aan wie de bromfietsen toebehoren, moeten worden gedaan. Toen bleek dat de kinderen allen tussen de 14 en 15 jaar zijn, dus onbevoegd zijn om een bromfiets te besturen.

De ouders en kinderen zijn ernstig aangesproken door de wetsdienaren. De bromfietsen zijn afgestaan aan de eigenaars. De politie wijst ouders erop om te allen tijde hun verantwoordelijkheid te kennen en hun kinderen niet op de openbare weg te sturen zonder rijbevoegdheid en erop te letten dat ze de vereiste leeftijd voor het besturen van voertuigen hebben. Voor het besturen van een bromfiets moet de rijder minstens zestien jaar zijn. Voor een auto geldt de leeftijd van achttien jaar en een geldig rijbewijs.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April