Hooghart: C-47 ondermijnt FOLS en bestuurslid Nerkust
22 Jan 2017, 00:01
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO.


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), vindt dat C-47 ondermijnend bezig is naar de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Hij zegt in een gesprek met Starnieuws dat C-47 zich solidair heeft verklaard met de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), terwijl Marcellino Nerkust hoofdbestuurslid is van deze vakcentrale. Hij is de president van de FOLS.

Hooghart merkt op dat de CLO historisch C-47 heeft ondersteund. "Maar C-47 is op macht uit. In Ravaksur worden steeds anderen binnengehaald om meer power te hebben. Zo is ook Wilgo Valies van de Bond van Leraren erbij gehaald," meent Hooghart. Hij wijst er op dat terwijl Ravaksur, met de BvL erbij, met de regering onderhandelde over koopkrachtversterking van de werknemers, Valies apart eisen is gaan stellen.

"De ondersteuning van de strijd van BvL en ALS is puur politiek. C-47 wil de positie van de Surinaamse Partij van de Arbeid versterken. Het doel is om de regering naar huis te krijgen," meent Hooghart. Politiek kent volgens de vakbondsleider geen vriendschap. "Terwijl Nerkust in het bestuur van C-47 zit, wordt Valies ondersteund. Ik heb steeds gezegd dat de FOLS niet thuishoort bij C-47," zegt Hooghart.

De vakbondsleider heeft ook kennisgenomen van uitspraken van leiders van C-47 dat zij erop uit zijn om CLO te breken. Dit terwijl CLO altijd ondersteuning heeft gegeven aan C-47. Hooghart is op zijn hoede. Hij vindt dat het in het karakter zit van C-47 om macht te verwerven. Zo zouden andere kleinere vakcentrales worden voorgetrokken.
Advertenties