Leerkrachten gaan maandag 'nog niet naar school'
20 Jan 2017, 12:09
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS spreekt de leerkrachten toe bij het kabinet van de president. (Foto's: René Gompers)


De actievoerende onderwijsgevenden, verenigd in de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn opgeroepen zich maandag weer aan te melden in Theater Unique. De leerkrachten hebben vakbondsvoorzitter Wilgo Valies begeleid naar het kabinet van de president. Daar is nu een bespreking gaande met minister Robert Peneux, raadsadviseurs en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS).

Voordat Valies naar binnen ging, deelde hij mee dat er resultaat moet worden bereikt. De leerkrachten willen geen beloften, maar concrete oplossingen. De stakende leerkrachten werden ondersteund door een delegatie van oppositionele partijen. Zoals elke dag was Assembleelid Edward Belfort ook prominent aanwezig.

Valies haalde aan dat de leerkrachten een lange adem hebben. De inzet is om de herwaardering nu rond te krijgen. De onderwijsgevenden willen inspraak hebben. "Geen dictatuur maar democratie nu," werd er luidop gescandeerd. "Handen af van de leerkrachten." Valies hield de leerkrachten voor dat als er geen oplossing komt, de strijd grootser gevoerd zal worden.
Advertenties