Hulpverleners Juspol getraind over seksualiteit
19 Jan 2017, 03:43
foto
Maikel Roseval en Maikel Lie-A-Tjam van De Vijgenboom-Jongsgewijs Jongerenwerk trainen hulpverleners van Juspol.


Personeel van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft onlangs de workshop ‘Jongeren en seksualiteit en de rol van de hulpverleners’ gevolgd. De training was bestemd voor functionarissen die hulp verlenen aan jeugdigen binnen het ministerie. Zij krijgen in de praktijk vaak te maken met vraagstukken rond seksualiteit en kunnen nu beter hierop ingaan.

De trainers zijn onder meer ingegaan op het beoordelen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, de meest voorkomende seksuele problemen en de invloed van cultuur en religie op seksualiteit. De eigen houding van de hulpverleners ten aanzien van seksualiteit en de consequenties daarvan, kwamen ook aan de orde.

Maikel Roseval en Maikel Lie-A-Tjam van de organisatie, De Vijgenboom-Jongsgewijs Jongerenwerk in Nederland, hebben de training verzorgd. De organisatie begeleidt jongeren tussen 12 en 24 jaar naar positieve deelname op belangrijke sociaal maatschappelijke leefgebieden en heeft een werkrelatie met de Nederlandse Justitiële Jeugdzorg.

De organisatie verzorgt interactieve presentaties en workshops met het doel ouders, scholen en docenten direct te betrekken in het ontwikkelingsproces van hun jongeren als adolescent. Grensoverschrijdend gedrag kan op deze manier voortijdig worden gesignaleerd en er worden handvatten meegegeven om alternatief gedrag te bevorderen, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties