Schorsing Telesur financieel-directeur aangehouden
17 Jan 2017, 16:57
foto
Russ Headley, financieel directeur Telesur.


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme heeft de schorsing van Telesur financieel-directeur, Russ Headley, aangehouden. Headley kreeg gisteren de mededeling dat hij was geschorst. Echter werd nog geen halfuur nadien de maatregel aangehouden. De personeelsbond bij Telesur had met een heftig schrijven tegen de schorsing geprotesteerd. De minister hield de schorsing aan.

De bond is van mening dat de schorsing van Headley onrechtvaardig en niet gegrond is. Er vond vandaag weer een bespreking plaats. Starnieuws verneemt dat de minister een schikking wil treffen met Headley. De raad van commissarissen heeft de minister aangegeven dat zij niet met Headley overweg kan. Het besluit is aangehouden tot volgende week. Het wachten is op president-commissaris Gardelito Hew A Kee die in China is. Voorzitter van de personeelsbond Harvey Panka vertoeft ook in het buitenland. Ondervoorzitter Jerrel MacIntosch neemt waar voor Panka.

De raad van commissarissen had in november vorig jaar voorgesteld om Headley te schorsen omdat hij vindt dat door handelingen en nalaten van de financiël-directeur Telesur in een slecht blaadje bij crediteuren is komen te staan. Er werd een onderzoek hierover gedaan. Echter heeft het onderzoek niets concreets uitgewezen. Headley heeft zich via documentatie sterk verweerd tegen de aantijgingen.
Advertenties