KLM-toestel uit Paramaribo landt veilig na brandalarm
15 Jan 2017, 11:54
foto
Vluchtinformatie van Schiphol.


Het brandalarm van de bemanning van KL714, die zaterdagavond vertrok uit Paramaribo, blijkt uiteindelijk loosalarm te zijn. Tijdens het laatste gedeelte van de vlucht naar Amsterdam ontving de bemanning in de cockpit een brandmeldingssignaal in vrachtruimte 2 aan de voorzijde van de Boeing 747-400.

Op Schiphol werd vandaag een´vooralarm groot´afgegeven, waarbij de hulpdiensten paraat stonden langs de baan. Het KLM toestel kreeg volgens procedure ook voorrang bij het landen op de Kaagbaan. Gelijk bij binnenkomst van het toestel werd deze landingsbaan afgesloten. Bij nadere inspectie bleek het om loosalarm te gaan. De passagiers zijn met bussen vervoerd naar de gate. Vanwege het voorval en uit veiligheid konden de koffers pas na drie uur opgehaald worden.

Uit voorzorg zal KLM het toestel met als registratie PH-BFL nader inspecteren. De voor vandaag geplande vlucht met dit toestel naar New Delhi wordt nu met een andere Boeing 747-400 uit de KLM vloot uitgevoerd. Dit incident heeft geen verdere gevolgen voor de KLM-vlucht die maandag op de Johan Adolf Pengelluchthaven wordt verwacht.

Santosh Gangaram Panday
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April