Rainville bijt de spits af bij hoorzittingen Paramaribo
15 Jan 2017, 01:54
foto
Participanten aan de hoorzitting van ressort Rainville.


Ressortraadslid van Rainville, Anwar Moenne (NDP), is tevreden over de opkomst en participatie tijdens de eerste hoorzitting van Paramaribo die vrijdag is gehouden. Moenne zegt aan Starnieuws dat diverse instanties aanwezig waren. Zij hebben de knelpunten aangehoord en zullen waar mogelijk oplossingen aandragen.

Behalve bewoners van het ressort waren ook goed vertegenwoordigd de brandweer, politie, het Bureau Openbare Gezondheidszorg, de milieupolitie, vertegenwoordigers van de winkeliers en diverse ondernemers. De instanties hebben kunnen aanhoren met welke problemen de bewoners van Rainville te kampen hebben.

Slechte wegen, geen goede afwatering, verwaarloosde voetpaden, onzichtbare zebrapaden, de criminaliteit, vervuiling van het milieu, overwoekerde percelen zijn enkele van de zaken die aan de orde zijn gesteld. Moenne juicht de participatie van jongeren ook toe. Verschillende scholen waren vertegenwoordigd op de hoorzitting. De belangrijkste klacht van de scholen is het verkeer. Veel verkeersdeelnemers houden geen rekening met dat de scholen.

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie en de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, die ook in ressort Rainville wonen, waren eveneens aanwezig op de hoorzitting. Moenne merkt op dat alle punten genoteerd zijn door de ressortraad. Deze zullen verwerkt worden en doorgestuurd worden naar de districtsraad voor het districtsplan van 2018.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April