Venezolaanse staat terecht in drugszaak
13 Jan 2017, 20:28
foto


Elismar G. staat terecht, omdat zij op 11 oktober 2015 heeft geprobeerd iets meer dan drie kilo (3,02) cocaïne te smokkelen naar Trinidad & Tobago. Op de luchthaven is zij door de mand gevallen. Ze had het spul in haar koffer. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft de verdachte donderdag gehoord.

De verdachte heeft verklaard dat zij al bijkans vier maanden in Suriname is. Ze is naar het land gekomen voor vakantie. Ook zou ze naar een baan uitkijken. Volgens haar is het echter tegengevallen en besloot ze terug te gaan. Ze zou via Trinidad & Tobago doorreizen naar de Bahama’s. Ze verklaarde dat ze de koffer bij een man op straat had gekocht. Ze wist niets van de drug af.

De kantonrechter heeft haar voorgehouden dat het in Suriname niet normaal is dat er zomaar een koffer op straat bij iemand wordt gekocht. Volgens de verdachte is dat wel het geval in Venezuela. Elismar G. heeft ook niet kunnen aangeven waar ze de koffer had gekocht en waar ze verbleef. Bij de politie had ze eerder een adres opgegeven.

De verdachte heeft beweerd dat ze zelf voor haar ticket had betaald. De rechter heeft haar geconfronteerd met haar afgelegde verklaringen bij de politie, waar zij gezegd had dat een vrouw in Venezuela betaald had voor haar ticket. Daarop bevestigde de verdachte de bewering, maar liet direct erop volgen dat de vrouw niet hier is en ze het niet belangrijk vindt om haar naam te noemen.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg de verdachte wat er met haar koffer die zij uit Venezuela had meegenomen, is gebeurd. Ze zei dat die stuk was en ze die had weggegooid. Op 26 januari zal deze zaak verder worden behandeld. Advocaat Benito Pick staat de verdachte bij.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April