Schurman verwacht dat rappers morgen vrijkomen
09 Jan 2017, 14:59
foto
Raadsman Humphrey Schurman (foto: Raoul Lith)


De advocaten Humphrey Schurman en Maureen Nibte hebben de rechter-commissaris gevraagd om de rappers Francis Edusei en Jacky Osei op vrije voeten te stellen. Schurman verwacht dat de rappers vrij zullen komen. De rechter-commissaris zal morgen zijn besluit mededelen. Schurman zegt dat de verwijten niet kloppen en vandaag uitgebreid ontrafeld zijn.

Schurman merkt tegenover journalisten op dat het ook gaat om de maatschappelijke realiteit. "Het gaat om wet en recht". Op 28 december zijn de Haagse rappers in verzekering gesteld. De aangifte is door de moeder van het meisje met wie seks is bedreven, in april vorig jaar gedaan. De moeder heeft intussen de zaak ingetrokken.

Toen het feit begaan werd, was het meisje 15 jaar. Schurman haalt aan dat Edusei en Osei van de Haagse rapgroep, Strictly Family Business de video niet hebben verspreid. Zij hebben ook geen seksuele handeling gepleegd. Er is volgens de advocaat geen sprake van verkrachting. Hij verwacht dat de rappers morgen vrijgelaten worden.