Santos wint ook 2e wedstrijd hoofdklasse SVB
11 Dec 2016, 03:38
Het team van Santos zaterdag voor de wedstrijd met Papatam.

Santos, vertegenwoordiger van Nickerie in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), heeft zaterdag de tweede competitiewedstrijd tegen Papatam uit Albina, ook in winst omgezet. Santos won met 3-1. Op 3 december won Santos de eerste wedstrijd van Boma Stars met 2-0.

De eerste helft van de wedstrijd speelden beide ploegen aftastend. Allebei kregen scoringskansen, maar het was Santos die het eerste doelpunt noteerde. Theodoor Dors bracht in de 14e minuut Santos op 1-0.
In de 27e minuut werd de speler Giovanie Asoman van Papatam in het strafschopgebied ten val gebracht. De arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. Faizel Abisoina maakte geen fout en bracht de stand op 1-1.

In de tweede helft domineerde Santos de wedstrijd compleet. Reeds is de 51e minuut kreeg de Nickeriaanse kampioen een vrije trap op ongeveer 25 meters van het doel. De speler Franstino Lim Hoek Koen werd belast met het nemen van de vrije trap. Hij plaatste de bal in de verste hoek in het doel: 2-1.
In de 69e minuut maakte doelman Sergio Lawaoema Papatam een blunder door een verkeerde taxatie van de bal. Hij miste en de speler van Santos Xaviero Perk was er als de kippen bij. Hij noteerde doelpunt nummer 3. De eindstand werd 3:1.

De trainer van Santos, Glenn Dors, zegt dat zijn spelers de eerste helft aftastend hebben gespeeld. Hij heeft ze pas in de tweede helft met duidelijke opdrachten het veld opgestuurd. De opdrachten zijn goed uitgevoerd. De coach is voor zeker 75 procent tevreden over het spel.

De trainer van Papatam, Johan Zaalman, merkt op dat zijn jongens kort zijn, waardoor Santos vooral de hoge ballen goed heeft kunnen benutten. Hij heeft een vrij jong team van gemiddeld 19 jaar, dus geeft hij de moed niet op.

Uitslagen
De uitslagen van de resterende wedstrijden van de hoofdklasse voetbalwedstrijden van de SVB:
Flora-Boma Stars: 4-0
Tahitie-Slee Juniors: 0-1
West United-A Coconut: 1-2
Santos-Papatam: 3-1

Vanmiddag speelt T.O.K. tegen Caravan in het Brunswijk Stadion om 16.30 uur.