Waterzak zeewaardig verklaard; niet naar Barbados
10 Dec 2016, 16:44
foto
De waterzak wordt gesleept door Suzanne D.


Amazone Resources heeft de waterzak (FlexTank) niet meer gesleept naar Barbados, zoals het gepland was. Het water is in zee gelost. De testvaart is succesvol verklaard. Vrijdag is na overleg met de kapitein van de sleepboot Suzanna D, besloten de koers te wijzigen van Barbados naar Willemstad, de thuishaven van de sleepboot.

"Omdat het water niet gelost zou worden in Barbados en de zeewaardigheid bewezen was, waren kosten en milieu overwegingen uiteindelijk doorslaggevend voor dit besluit. Zoals gepland was, is de FlexTank binnenboord gehaald en wordt deze na aankomst in Willemstad per container terug vervoerd naar de fabriek in Spanje. De autoriteiten in Barbados zijn op de hoogte gebracht van de wijziging," meldt Amazone Resources in een persbericht.

De certificering volgde na een testperiode in Suriname van 16 november tot 7 december. Het internationale maritieme bureau Van Woerkom, Nobels & Ten Veen heeft de FlexTank zeewaardig verklaard en gecertificeerd. Dit is een nieuwe mijlpaal voor de startende operatie van Amazone Resources, deelt het bedrijf mee. De FlexTank is woensdag in alle stilte richting Barbados vertrokken.

Amazone Resources gaat de komende tijd samen met de producenten van de FlexTank de uit de test verkregen informatie evalueren. De resultaten zullen worden gebruikt als input voor de ontwikkeling van de FlexTank 2.0 die ingezet zal worden voor commerciële vaarten, zegt Amazone Resources.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April