Aantal daklozen aardbeving Indonesië loopt op
10 Dec 2016, 13:30
foto
Overlevenden in Pidie Jaya zoeken naar bruikbare spullen in het puin. (Foto: Reuters)


Het aantal mensen in Indonesië dat door de krachtige aardbeving is ontheemd, is gestegen tot minstens 43.000. De Nationale Rampenbestrijdingsdienst zegt dat de omvang van het probleem steeds duidelijker wordt nu reddingsteams in de getroffen gebieden zijn.

De aardbeving van woensdag met een kracht van 6,5 heeft minstens 100 mensen gedood en vele anderen gewond. De beving heeft de provincie Atjeh getroffen. Vrijdag, gisteren, nog was het aantal daklozen al gesteld op 23.000.

President Joko Widodo heeft de overlevenden in ziekenhuizen bezocht en heeft beloofd dat de gemeenschappen zullen worden herbouwd. De rampenbestrijdingsdienst zegt dat humanitaire groepen opereren vanuit een basis in het zwaarst getroffen district Pidie Jaya. “Er moet worden voldaan aan de basisbehoeften van de vluchtelingen tijdens de evacuatie,” zegt de dienst.

Ongeveer 245 gebouwen in Pidie Jaya en het naburige Bireuen district, zijn beschadigd of vernietigd met inbegrip van woningen, winkels en moskeeën. De krachtige aardbeving heeft ook wegen gekraakt wegen en de toevoer van voorraden verstoord.

Speurhonden zijn vandaag opnieuw ingezet om te zoeken naar lichamen en eventuele overlevenden in de verwoeste stad Meureudu. Een markt vol met winkels en huizen in de stad is grotendeels verwoest.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April