Telesur sluit zich aan bij Friends of Green Suriname
10 Dec 2016, 06:21
foto
Telesur heeft zich aangesloten bij de Friends of Green Suriname. John Goedschalk (links), directeur van CI en waarnemend directeur Telesur Mike Antonius bezegelen de vriendschap. (Foto: René Gompers)


Binnenlandbewoners kunnen vanaf vandaag verdachte zaken die het milieu en hun leefgebied kunnen schaden, rechtstreeks melden aan Conservation International Suriname (CI). Het nummer 8011111, is beschikbaar gesteld door Telesur en zal de bellers 'geen beltegoed kosten', deelt John Goedschalk, directeur van CI verheugd mee.

Telesur heeft zich vrijdagavond aangesloten bij de Friends of Green Suriname, een samenwerkingsprogramma van CI. Het telecombedrijf, vriend nummer twintig, is niet met lege handen gekomen. Naast het meldingsnummer krijgt de NGO ook zendtijd op ATV, deelt Mike Antonius, waarnemend directeur van Telesur mee.
“We leggen infrastructuur aan op diverse gebieden, ook in het binnenland. We willen dat blijven doen op een verantwoorde wijze,” geeft Antonius aan. “en aangezien het binnenland ook een werkgebied is van CI, vinden wij het belangrijk om in ieder geval ook van de expertise gebruik te maken op dat stuk, zodat wij dit op een verantwoorde manier kunnen voortzetten.” Telesur is voornemens om de infrastructuur in het binnenland verder uit te breiden richting de zuidgrens, geeft Antonius aan.

Goedschalk is blij met de giften. Van het meldnummer is hij bijzonder onder de indruk. “Het beschikbaar stellen van dit nummer betekent zoveel voor onze familie en vrienden in het binnenland,” geeft hij aan. "Zij zijn uiteindelijk de ogen en de oren van het bos. De boslandbewoners zijn de eerste, de laatste en de beste vorm van natuurbescherming, punt uit. Hiermee hebben we een nieuw wapen gekregen in de bescherming. Vanaf nu kunnen het dorpsgezag en de verschillende assistenten die werken aan natuurbescherming in het diepe zuiden van Suriname, kosteloos contact met ons maken. Alle verstoringen kunnen ze doorgeven, illegale goudwinning of een dier dat buiten seizoen geschoten is. Ze kunnen ons bellen zonder hun beltegoed kwijt te raken.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April