UNA Suriname maakt zich sterk voor realisatie SDGs
10 Dec 2016, 04:28
foto


Zonder directe inzet en financiering, zullen de baanbrekende doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDGs) niet worden gehaald in 2030. Regeringen moeten gaan van retoriek tot actie en met spoed hun politieke en financiële toezeggingen voor ontwikkeling uitvoeren.

Deze waarschuwing staat in een gezamenlijke verklaring van VN deskundigen over de Mensenrechten. Deze verklaring is door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aangenomen tijdens de dertigste herdenking van de goedkeuring van de Verklaring van het recht op ontwikkeling.
Voorzitter van de United Nations Association (UNA) Suriname Irma Loemban Tobing-Klein trekt aan de bel over dit bijzonder belangrijk onderwerp. Ze verwijst naar een passage uit Adveniat Inspiratieboekjes die het volgende vermeld: "In de Wereld is er Honger naar Menselijke Waardigheid! De Ontwikkelingsdoelen zijn duidelijk gericht op uitbanning van materiële, affectieve en geestelijke armoede

De UNA Suriname richt zich onder andere op mensenrechteneducatie en bevordering van participatie in Model UN Assemblys. Als belangrijke poot heeft zij 'young professionals' afkomstig uit verschillende disciplines die dit gedachtegoed ondersteunen. Young professional Silenta Neslo is tevreden over vorderingen die zijn geboekt voor wat betreft de millennium ontwikkelingsdoelen. Ze verwijst daarbij naar het aantal hiv/aids sterfgevallen dat is teruggebracht evenals de grotere groep jeugdigen die de school bezoekt.

Nu moet de stap worden gemaakt naar de duurzame ontwikkelingsdoelen. Om de bewustwording daarover te vergroten houdt de UNA Suriname vandaag in het Vrouwencentrum een mini-conferentie. Behalve de Internationale Dag van de Mensenrechten, herdenkt de organisatie haar 20 jarig bestaan. Het thema van de mini-conferentie is Van MDGS naar SDGS (Van Millennium Development Goals naar Sustainable Development Goals).
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April