Serie over beschermde natuurgebieden uitgegeven
10 Dec 2016, 02:33
foto
V.l.n.r: Henk Brandon van SCF, Henna Uiterloo (directeur van SCF), Jerrel Pinas (schrijver), Sharmila Jadnanansing (Rosebel) en Nardi Johanns (bestuur SCF)


Bioslogos heeft in samenwerking met Suriname Conservation Foundation (SCF) een vierdelige serie boeken over de beschermde gebieden van Suriname uitgegeven. De officiële overhandiging van de serie was gisteren in Jacana Amazon Wellness Resort. Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel) heeft de fondsen voor de uitvoering van dit project, US$ 30.000, beschikbaar gesteld.

Bioslogos, onder leiding van Jerrel Pinas, richt zich sinds 2009 op multimedia en educatieproducties over het milieu. Met dit project geven SCF en Rosebel nadere invulling aan de bestaande samenwerking tussen beide organisaties in het kader van het SCF Green Partnership Program, zeggen zij in een verklaring.

De serie boeken heeft als doel bij te dragen aan de verbreding van de kennis bij studenten, toeristen en het algemeen publiek, over de natuur en de beschermde gebieden en bij te dragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur.

Het Green Partnership Program is bedoeld voor samenwerking op het gebied van activiteiten die bijdragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur. Suriname telt zestien beschermde natuurgebieden, waar in het algemeen weinig over bekend is. Deze beschermde natuurgebieden hebben diverse ecosystemen met elk hun specifieke en bijzondere flora en fauna.
De boekjes zijn in zowel het Nederlands als het Engels uitgegeven.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April