VHP: Mensenrechten vormen fundament rechtsstaat
10 Dec 2016, 00:46
foto


Op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens staat de VHP in een verklaring ook stil bij beleving van de universele mensenrechten. Mensenrechten vormen het fundament van menselijke waardigheid, vrijheid en ontwikkeling. Zonder bescherming van mensenrechten kan er geen sprake zijn van een rechtsstaat.

De verklaring van de VHP:
"Het bevorderen van mensenrechten is één van kerndoelstellingen van de Verenigde Naties (VN) en de politieke wil van Staten is de sleutel tot succes. Het zijn in de eerste plaats landen die verplicht zijn de mensenrechten te beschermen, schendingen op nationaal niveau te voorkomen en te protesteren als andere landen er niet in slagen hun verplichtingen na te komen.
Het is hierom dat de VN op 10 december 1948 de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens hebben ondertekend, waarin de fundamentele rechten en vrijheden zijn vastgelegd, die voor alle mensen overal ter wereld gelden.
Mensenrechten vormen het fundament van menselijke waardigheid, vrijheid en ontwikkeling en staan aan de basis van open en vrije samenlevingen overal ter wereld.

Zonder de bevordering en bescherming van deze rechten, kan er geen sprake zijn van democratie en een rechtsstaat. Het beschermen en bevorderen van mensenrechten als het hoogste doel is het teken van menselijkheid, beschaving en gerechtigheid.
Jaarlijks heeft de Internationale Dag van Mensenrechten een ander thema om zodoende een aspect van mensenrechten te belichten. Het thema voor dit jaar is Stand up for someone's rights today! (Kom vandaag op voor de rechten van iemand).

Een recent voorbeeld is de lugubere ontdekking van een pedofiele bende. Ook de VHP is diep geschokt door deze ontdekking, tegelijkertijd hebben wij een geruststellend gevoel dat het nu en niet later is ontdekt en er maatregelen worden getroffen.
Eenieder is mens en iedereen heeft een mening en een perceptie over hoe een straf voor zo een dader eruit zou moeten zien, ook de mensen binnen de VHP.
Echter betaamt het een minister van Onderwijs en meer nog een minister van Justitie en Politie niet, zich op een dergelijke manier in het openbaar uit te laten over hun persoonlijke perceptie van een op te leggen straf. Want dat is de taak van de opsporing, vervolging en de rechterlijke macht.
Dit vertoond gedrag is vrije meningsuiting zonder beschaving en vooral onze regeerders horen zich daaraan te houden! Geef het goede voorbeeld en gedraag je waardig als een voorbeeld minister. Wat leer je onze kinderen door je zo uit te laten?
Bovendien, hoe verschrikkelijk het ook is, want dat is het zeker wel, jammer genoeg, of gelukkigerwijs hebben ook vermoedelijke daders mensenrechten, ook zij zijn mensen. En wij leven in een rechtsstaat en horen ons conform de regels geldende in een rechtsstaat, te gedragen!

De 8 decembermoorden die vallen ook onder schendingen van mensenrechten en massamoord en waarvan het strafproces steeds uitgesteld wordt, het niet uitvoeren van het Moiwana proces.
Internationaal is het gebrek aan respect voor fundamentele rechten van de mens nog steeds aanwezig in alle delen van de wereld. Extremistische bewegingen, gruwelijk geweld onder mensen, berichten van intolerantie en haat, leggen menselijke waarden onder vuur.

Omdat naleving van mensenrechten leidt tot een stabielere en welvarendere samenleving, zal de VHP indachtig het VN thema, voortgaan met het inzetten van alle democratische middelen om op te komen voor de bescherming en bevordering van mensenrechten van eenieder, nationaal en internationaal."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April