Dronken vrachtwagenchauffeur veroordeeld
09 Dec 2016, 20:27
foto


Vrachtwagenbestuurder Shyamroep S. (32) heeft op de kruising van de Vierkinderen- en Magentakanaalweg op 1 juli een bromfietser aangereden. Hij was onder invloed van alcohol en verleende geen voorrang. Rechter Daniëlle Karamat Ali, veroordeelde hem tot twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en ontzegging van de rijbevoegdheid voor anderhalf jaar. Dit is conform de eis van het Openbaar Ministerie. De gevangenneming van de veroordeelde werd gelast.

Nadat de politie uitgerukt was, troffen zij de veroordeelde ter plekke aan. Hij rook naar alcohol. Hij blies tweemaal de toegestane hoeveelheid. De bromfietser liep een polsfractuur op na de botsing. Voor de aanrijding had de veroordeelde vier flessen bier met iemand genuttigd. Shyamroep S. dacht dat de bromfietser nog ver was. Hij verminderde zijn vaart, maar stopte niet en beschreef de bocht met het gevolg dat er een botsing ontstond. Volgens officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, en de kantonrechter lijken objecten veel verder dan ze in werkelijkheid zijn bij iemand die dronken is.

Advocaat Krish Bhoendie voerde aan dat zijn cliënt de helft van de kruising reeds was gepasseerd. Hij vindt dat de bromfietser ook oplettend moest zijn, ongeacht het feit dat hij voorrang had. De veroordeelde was voorlopig in vrijheid gesteld, maar moet na het horen van het vonnis, weer de bak in.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April