Slachtoffers gehoord in aanrijdingszaak
09 Dec 2016, 16:44
foto


Andrew B. veroorzaakte een aanrijding toen hij een bus wilde inhalen. Op de rechtszitting van donderdag heeft kantonrechter Daniëlle Karamat Ali, de mede-inzittende van het voertuig dat aangereden werd, gehoord.

De getuige verklaarde dat hij alles voor zich zag. Andrew B. staat in deze zaak terecht. De mede-inzittende reed samen met de bestuurder van het andere voertuig over de Martin Luther Kingweg. De bus kwam vanuit de tegenovergestelde richting.
De getuige zag dat de bestuurder die wilde inhalen, met een hoge snelheid reed. Hij verklaarde dat hij plotseling een geluid hoorde. Voordat hij kon opkijken, kreeg hij een black-out: alles werd donker voor hem. De automobilist die samen met de mede-inzittende reed, verklaarde dat hij ook plotseling een geluid hoorde. Volgens hem had de veroorzaker waarschijnlijk eerst een bus ingehaald.

De bestuurder zag het voertuig op hem afkomen en sprong snel op de achterzitting. Hierdoor liep hij geen letsels op. De mede-inzittende kon zijn gordel niet weghalen. De verdachte rende na de aanrijding weg. De bestuurder haalde zijn vriend die pijn had, uit de auto. Volgens de autobestuurder kwam de verdachte op zijn rijhelft.

Advocaat Robby Dens wilde het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling doen, toen de kantonrechter aanvoerde dat de verdachte de slachtoffers in hulpeloze toestand achterliet. Hij heeft zich niet bekommerd om hun lot. Op 26 januari zal de behandeling van deze zaak worden voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties