Veel emotie bij bloemenhulde Bastion Veere
08 Dec 2016, 13:33
foto
Nabestaanden, vrienden en kennissen hebben bloemen gelegd bij het Monument Bastion Veere.
(Foto's: Raoul Lith)


Tijdens de bloemenhulde bij het Monument Bastion Veere in Fort Zeelandia vanmiddag, zijn krachtige woorden geuit om afschuw te uiten over de folteringen en moord op 15 critici van het militaire bewind. De emotie kreeg de vrije loop bij de plek waar de mannen werden omgebracht. De stichting 8 december 1982 houdt jaarlijks de bloemenhulde bij het monument.

Tijdens de toespraak van de voorzitter van de stichting, Sunil Oemrawsingh, bleek duidelijk dat de pijn na 34 jaar nog steeds even diep is bij nabestaanden. Oemrawsingh benadrukte dat gerechtigheid dient te geschieden. De weg voor hem in de rechtsstaat is een uitspraak van de Krijgsraad.

De bijeenkomst bij het monument werd geopend door het zingen van het volkslied. Geestelijken gingen voor in het gebed en vroegen de nabestaanden om moed te houden. Benadrukt werd dat niemand zijn straf zal ontlopen bij de Opperrechter. Behalve familieleden en kennissen waren ook aanwezig onder andere ex-president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan en de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman, die een krans legden bij het monument.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April