Biza voert renovatie gebouwen zelf uit
07 Dec 2016, 20:12
foto
Dit gebouw van het ministerie Binnenlandse Zaken aan de Wilhelminastraat wordt gerenoveerd.


Renovatiewerkzaamheden worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zo min mogelijk uitbesteed. Deze worden door het technisch personeel van het ministerie zelf uitgevoerd. De Technische Dienst is aan de renovatie bezig van het oud ODAB-gebouw, ook bekend als het Volksmobilisatiegebouw. In deze fase worden de kantoorruimten op de eerste etage aangepakt.

Het ministerie zegt dat ondanks de beperkte middelen geprobeerd wordt tot een personeelsvriendelijke kantoorruimte te komen, zegt Vergillio Rebin, Onderdirecteur Algemeen Beheer van Biza. Hij laat optekenen dat alleen het materiaal moet worden aangeleverd. Deze werkwijze maakt dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden voor de overheid.

De werkzaamheden aan het oud-ODAB-gebouw vlotten aardig. Rebin zegt dat afdelingen, die nu nog elders in huurpanden zitten, na afronding van de renovatiewerkzaamheden in dit pand zullen worden gehuisvest. De afdelingen waar het personeel krap behuisd is, zullen straks beter geaccommodeerd kunnen worden. Het is tevens de bedoeling om in het oud ODAB-gebouw een trainingszaal op te zetten voor werkbesprekingen van directie en personeel.

In 2017 zal de renovatie van een aantal bureaus voor burgerzaken (bvb’s) prioriteit genieten. Daartoe behoren de bvb’s van Tamanredjo en Ellen. Volgens Rebin gaat het om bvb’s die dringend aan renovatie toe zijn. De renovatie van het hoofdgebouw van het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat staat het komende jaar eveneens op programma, zegt Biza.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April