Vliegtuig in Pakistan stort neer met 40 inzittenden
07 Dec 2016, 11:19
foto
Hetzelfde model van het PIA-toestel bereidt zich voor om te vliegen op de route Chitral-Islamabad. (Archieffoto 2015, AFP)


Een toestel van Pakistan International Airlines (PIA) met meer dan 40 mensen aan boord is neergestort in het noorden van het land. Vlucht PK-661 heeft een tijdje geleden het contact met de verkeerstoren verloren op weg van Chitral naar Islamabad, zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Een woordvoerder van de Civil Aviation Authority (CAA) zegt tegen de BBC dat het wrak nog niet is gevonden. De nationale luchtvaartmaatschappij is in het verleden ervan beschuldigd dat zij het niet zo nauw neemt met de veiligheidsmaatregelen. In de laatste grote crash in 2006, zijn 44 mensen omgekomen.

Het vliegtuig is neergekomen in het Havelian gebied, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Islamabad, melden lokale media. Het vliegtuig is rond drie uur ’s middags lokale tijd vanuit Chitral vertrokken en heeft 90 minuten later het contact verloren. Dat was kort voordat het toestel op bestemming moest zijn aangekomen.

Een beroemde voormalige popzanger die zich tot islamitische prediker heeft bekeerd, Junaid Jamshed, en zijn vrouw waren op de passagierslijst van de vlucht, meldt de toonaangevende private nieuwszender Geo TV.

Het leger zegt dat hij troepen en helikopters heeft verzonden naar de locatie. De Europese Unie heeft PIA-vluchten naar Europa in 2007 verboden op grond van veiligheidsnormen.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March