Van Dijk-Silos: Niks verkeerds bij actie Back-Track
07 Dec 2016, 06:22
foto
Booteigenaren zijn boos op acties die gevoerd zijn bij de Back-track-route te Zeedijk. (Beeld: Mones Nazarali)


Boothouders zijn boos op militairen die bij de Back-Track-route te Zeedijk illegale Guyanezen teruggestuurd hebben naar hun land. Zij vinden dat de militairen zich gedragen alsof zij het voor het zeggen hebben. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een gezamenlijke operatie ging van militairen én politie. De actie is gericht tegen illegale Guyanese vissers op Surinaamse wateren en hun helpers.

De minister deelt mee dat vissersboten illegaal aan het vissen waren. Zij hadden geen vergunning. Zij zijn beboet. Diverse Guyanese werknemers die werken voor de vissers en geen geldige papieren hadden, zijn teruggestuurd naar hun land. Van Dijk-Silos merkt op dat de bootmensen boos waren omdat zij de illegalen terug moesten brengen. De politie was ook aanwezig bij Zeedijk. Het gaat niet om een actie van militairen alleen.

Volgens booteigenaren was er een gedoogbeleid. Guyanezen mogen zonder een paspoort tot Burnside gaan. Zij komen op familiebezoek. De bewindsvrouw zegt hierop dat het niet klopt dat illegalen het land mogen binnenkomen. "Eenieder die het land binnenkomt, moet een paspoort hebben en ook omgekeerd geldt dat voor Surinamers die naar Guyana gaan." Mensen die illegaal waren, zijn teruggestuurd. Er is volgens de minister niks aan de hand met de gezamenlijke operatie die uitgevoerd is op de Corantijnrivier en bij Zeedijk.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March