Oppositie tegen toe-eigenen geld regering voor Kerst
06 Dec 2016, 14:26
foto


Assembleeleden van de VHP, ABOP, Pertjajah Luhur, NPS en DOE willen dat de regering het besluit terugdraait om de president, vicepresident en ministers bedragen toe te kennen in verband met de viering van Kerst. Zij hebben er geen moeite mee dat ambtenaren SRD 100 belastingvrij zullen ontvangen.

In een brief aan president Desi Bouterse wordt het volgende gesteld:
"Ondergetekenden, leden van De Nationale Assemblee naderen u hierbij krachtens artikel 86 van het Reglement van Orde, ter beantwoording van de hierna volgende vragen, met verwijzing naar de missive van 30 november 2016, kenmerk: 785/RvM.
Het beleid van de regering Bouterse 2010- 2016 heeft geleid tot een uitzichtloze situatie voor vele groepen en sectoren in het land. De hieruit voortvloeiende precaire financieel-economische situatie noopt tot ernstige bezinning voordat de regering gelden uitgeeft.

Uit de bovengenoemde missive blijkt dat de regering heeft voorgenomen om op het salaris van personeelsleden van ministeries een belastingvrij bedrag van SRD 100 te storten in verband met de viering van Kerst 2016. Gezien het armoedig bestaan van het overgrote deel van de voornoemde personeelsleden, bestaat er dezerzijds geen bezwaar.

Uit de missive blijkt verder dat voor de viering van Kerst 2016;
- de ministers samen een bedrag van SRD 850.000 mogen ontvangen.
- de vicepresident een bedrag van SRD 75.000 mag ontvangen
- de president een bedrag van SRD 125.000 mag ontvangen.

Gezien de precaire financieel-economische situatie in het land is het erg onbehoorlijk en afkeurenswaardig om zich zulke grote bedragen toe te eigenen, hetwelk tevens in schril contrast staat met de tegemoetkoming aan de ambtenaren.
Het blijkt dat het de regering nog steeds niet is doordrongen van het feit dat de tering naar de nering moet worden gezet.
Derhalve doen wij op u een beroep om het besluit m.b.t. het aan uzelf toegeëigende bedragen terug te draaien en die aan te wenden voor sectoren waar de nood het hoogst is."

De brief is ondertekend door: Mahinder Jogi, Dew Sharman, Sheilendra Girjasing, Krishna Mathoera, Jiten Kalloe (VHP), Marinus Bee, Dinotha Vorswijk, Edward Belforrt, Diana Pokie (ABOP), Ingrid-Karta Bink, William Waidoe, Paul Salam Somohardjo (PL), Gregory Rusland, Patricia Etnel (NPS) en Carl Breeveld (DOE).
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April