Benadeelden gehoord over beroving op het water
06 Dec 2016, 18:14
foto


Reumel D. wordt samen met anderen, diverse berovingen op het water verweten. In deze zaak heeft rechter Ingrid Lachitjaran drie benadeelden op de rechtszitting van maandag gehoord. De getuigen verklaarden dat zij de verdachte herkend hebben. De verdachte had bij de politie de feiten bekend, maar op de zitting bleef hij volharden in zijn onschuld.

De eerste benadeelde verklaarde dat hij op weg naar Albina was. Reumel D. en zijn makker volgden hem een poos. Toen hij overstapte in de boot, werd hij onder schot gehouden en aangevallen. De verdachten maakten alles van hem buit; 600 euro en zelfs zijn kledingstukken. Ze lieten de man op de rivier met een pagaai, in hulpeloze toestand achter. De getuige zegt dat hij Reumel D. heeft herkend, omdat hij niet helemaal gemaskerd was. De andere man die samen met hem was, was wel gemaskerd.

De tweede benadeelde verklaarde dat hij op zijn boot was en besloot zich even op te frissen. Ineens zag hij de verdachte en daarna kwam nog iemand die gemaskerd was. Ze vielen hem aan en maakten zijn gouden sieraden met een gewicht van 80 gram en SRD 10.000 buit. De houwer werd uit zijn boot gehaald en ze dreigden hem daarmee in stukken te hakken. De benadeelde werd ook onder schot gehouden. Hij herkende de verdachte, vooral aan zijn rode oog.

De derde benadeelde verklaarde dat hij de vaarroute Albina naar St. Laurent onderhoudt. Hij zei dat de verdachte hem volgde en vroeg om een rit te varen voor hem. Onderweg bood hij hulp aan een andere kapitein die pech had. Toen de benadeelde zijn geld vroeg, haalde Reumel D. een vuistvuurwapen tevoorschijn en loste een schot. De benadeelde moest alles afstaan. Na een tijdje zag hij de verdachte te Albina en schakelde de politie in. Ook deze benadeelde herkende de verdachte aan zijn rode oog. Bovendien was Reumel D. niet gemaskerd. Deze zaak zal op 16 januari verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April