Verdachten horen strafeis in drugstransport
06 Dec 2016, 10:47
foto


Alexis P. (22), Melissa C. (28) en Osborn N. (35) staan terecht, omdat zij op 27 maart van dit jaar gepoogd hebben om drugs uit te voeren. Zij zijn met cocaïne gevat op de Johan Adolf Pengelluchthaven. In de dubbele bodem van hun reiskoffers werd in totaal 10.940 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.
Melissa C. had op de dubbele bodem van haar reiskoffer 3.380 gram, Alexis P. 3.220 gram en Osborn N. 4.340 gram. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, eiste tegen Alexis en Melissa een celstraf van vijftien maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD3.000 of een vervangende hechtenis van een maand. Osborn N. kreeg een geldboete van SRD4.000.

Alexis en Melissa gaven toe dat zij speciaal waren afgereisd naar Suriname om drugs uit te voeren. Ze kwamen op 25 maart aan en stonden op 27 maart met de drugs op vertrek. Alexis P. had een telefoonnummer van de verstrekker gegeven. Uit onderzoek bleek dat zij helemaal geen belverkeer met dit nummer had. De vrouwen hebben eerst ontkend, maar vervolgens hebben zij meegewerkt aan het onderzoek.

Melissa C. was vanuit de Bahama’s naar Suriname gekomen en zou de 3380 gram drugs uitvoeren. De drugs had zij van een zekere Peter gekregen. Ze kende Alexis P. wel, maar Osborn N. niet. Ze was alleen afgereisd naar Suriname. Indien de drugssmokkel zou slagen, zou zij US$ 2000 krijgen. Dit zou ze gebruiken voor de verzorging van haar kinderen. Ook wilde zij haar studie ermee bekostigen.

Alexis P. is vanuit Guyana per land afgereisd en had ook de Bahama’s als eindbestemming. Ze had de drugs van een zekere Ken ontvangen. Uit financiële nood, zou zij overgegaan zijn tot het feit. Ze heeft vijf kinderen en is meerdere malen naar Suriname afgereisd. De kinderen hebben een leeftijd van tussen de acht maanden en negen jaar.

Osborn N. ontkent iets van de drugs af te weten. Hij kwam vanuit de Bahama’s en wist niet dat het spul in zijn koffer zat. Hij kwam naar Suriname om een zekere Jessica, een vriendin, op te zoeken. Hij kon haar niet vinden. De koffer had hij van een taxichauffeur ontvangen en was niet op de hoogte van de inhoud ervan. Hij wilde voor de koffer betalen, maar de taxichauffeur maakte hem die cadeau. Hij controleerde deze, maar zag niets. Hij wist niet dat de koffer een dubbele bodem had. De officier voerde aan dat die taxichauffeur nooit in beeld is gebracht. Ook de vriendin is nooit achterhaald.

Raadsman Irvin Kanhai die Osborn N. bijstaat, voerde aan dat uit camerabeelden duidelijk blijkt dat de verdachte een koffer aangeboden krijgt. Hij vindt dat het gaat om een voorwaardelijke opzet dichtbij schuld. Volgens de advocaat zouden mensen in een normale situatie niet kunnen weten dat er drugs in de dubbele bodem van de koffer zat. Op 16 januari van het komende jaar zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties