Verdachte in zedenzaak ambtshalve voorlopig vrij
05 Dec 2016, 20:27
foto


Hamentkumar R. (55) wordt ervan verdacht ontucht met een zevenjarig meisje gepleegd te hebben te Apoera. Op de rechtszitting van maandag heeft rechter Ingrid Lachitjaran de verdachte ambtshalve voorlopig in vrijheid gesteld. Uit het medische rapport blijkt dat het meisje nog maagd is en dat er niets mis is met het geslachtsorgaan van het kind. Ook zijn er geen scheurtjes of forcering onder de huid waargenomen.

De verdachte is winkelier. Hij zou ontucht met het meisje gepleegd hebben en gaf haar snoepjes om niets te vertellen. Echter, ontkent de verdachte iets gedaan te hebben met het kind. In deze zaak zijn vijf getuigen, vier kinderen en het slachtoffer, gehoord. Drie kinderen piepten door een gaatje aan de deur en waren getuige van het misbruik. De verdachte zou met zijn vinger bezig geweest zijn.

Zowel het slachtoffer als de overige kinderen hebben aangegeven dat de man op zijn hangmat met het meisje bezig was. Volgens de verdachte hebben dorpsbewoners zijn vrouw voorgehouden dat het een opzet van de oma van het kind was. De verdachte verklaarde dat hij met eenieder in het dorp bevriend is. Zijn winkel heeft drie deuren en alle drie staan open. Hij zou nooit met het meisje alleen geweest zijn geweest.

Raadsman Irvin Kanhai voerde aan dat er sprake is van opzet. De bewoners willen de verdachte uit Apoera hebben. De raadsman had van de vrouw van de verdachte vernomen dat er een krutu daarover belegd was. Hamentkumar R. zei dat hij niet op de hoogte daarvan was. Deze zaak zal op 6 februari verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March