DNA-voorzitter Simons naar vergadering ParlAmericas
04 Dec 2016, 00:01
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.


De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, vertrekt in de ochtend naar een bestuursvergadering van ParlAmericas, die gehouden wordt in Mexico. Zij maakt deel uit van de 'Board of Directors' van deze regionale parlementaire organisatie. Ook Naomi Samidin (NDP) en Asiskumar Gajadien (VHP) reizen met haar mee.

Simons zegt in gesprek met Starnieuws dat ParlAmericas naast de bestuursvergadering ook een training heeft over communicatie met de samenleving. Daarnaast is er een sessie over hoe parlementen uit de regio (de Amerika's) zich klaarmaken om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te helpen uitvoeren. De organisatie heeft een deel van de kosten op zich genomen. De Assembleevoorzitter is 9 december terug in het land. In de tussentijd neemt vicevoorzitter Melvin Bouva waar.

De parlementsvoorzitter zegt dat er veel commissiewerk te verrichten is in DNA. Simons hoopt deze maand nog de Anti-Corruptiewet en de Wet op export van vleesproducten te behandelen. De commissies van rapporteurs zijn de wetten aan het voorbereiden voor openbare behandeling.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April