Santos zet eerste wedstrijd hoofdklasse SVB in winst om
04 Dec 2016, 00:53

Santos, vertegenwoordiger van Nickerie in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis bij Boma Stars, in winst omgezet. De ploeg won met 2-0 van Boma Stars.

Santos heeft de wedstrijd in de eerste helft compleet gedomineerd, maar werd in de tweede speelperiode onder druk gezet. De verdediging van Santos heeft wel stand kunnen houden.

In de 12e minuut was het de speler Alvaro Reingoud van Santos die zijn ploeg het eerste doelpunt bezorgde: 1-0. In de 25e minuut, tilde Theodoor Dors, van Santos die de stand naar 2-0, dat was ook de ruststand. In de 2e helft heeft het team van Boma Stars Santos druk uitgeoefend, maar de verdediging van Santos was keihard. Er werden geen doelpunten meer gescoord.

De trainer van Santos, Glenn Dors, zegt dat zijn spelers de eerste helft zaken goed domineerden, maar vanwege de niet optimale voorbereiding zijn de jongens in de 2e helft duidelijk teruggevallen. De coach belooft dat de volgende wedstrijd tegen Papatam thuis, zeker een betere wordt. Santos speelt zaterdag tegen Papatam een heel andere wedstrijd en gaat ook voor winst.

De uitslagen van de resterende wedstrijden van de hoofdklasse voetbal van de SVB:
Acoconut - Flora: 4-1
Slee Juniors – T.O.K.: 3-2
Papatam – West United: 0-0
Boma Stars - Santos: 2-0

Zondag speelt Caravan tegen Tahitie in het Ronnie Brunswijk Stadion om 16.30 uur.