Commissie moet Nieuw Burger Wetboek actualiseren
03 Dec 2016, 20:46
foto
De nieuwe commissie herziening Burgerlijk Wetboek samen met minister Jennifer van Dijk-Silos (3e van links) op de foto. Naast haar voorzitter Shardapersad Gangaram Panday. (Foto: Juspol)


Een commissie onder leiding van oud-rechter Shardapersad Gangaram Panday zal de conceptwetgeving Nieuw Burgerlijk Wetboek actualiseren. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft deze commissie geïnstalleerd. De overige leden zijn: Hans Lim A Po, Merildo Sanrochman, Yvonne Baal, Marijke Rommy, Marianne Chin A Fat en Anneke Chin A Lin. De commissie is benoemd voor zes maanden.

Deze commissie heeft tot taak het actualiseren van de concept-wetgeving van het Nieuw Burgerlijk Wetboek en aanverwante conceptwetgeving die door de vorige commissie in de periode 2005-2010 zijn voorbereid en al de Staatsraad hebben gepasseerd. Verder moet de commissie eventuele voorstellen doen voor aanpassingen.

De minister vindt het belangrijk dat de wijzigingen aangebracht worden in het Burgerlijk Wetboek. "Zodra de nieuwe wet De Nationale Assemblee gepasseerd is, moet de rechtspraktijk getraind worden. De awareness van de samenleving in deze is bijzonder belangrijk. De burger moet in 2017 weten op welke punten het Burgerlijk Wetboek gaat veranderen", stelt de minister. Zij geeft aan dat er na de goedkeuring van deze nieuwe wet er discussies en lezingen moeten volgen zodat het juridische veld, het bedrijfsleven en anderen bekend worden met de wijzigingen, meldt Juspol.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April