Benefietconcert Ronald Snijders & friends
03 Dec 2016, 15:30
foto


Het Conservatorium Suriname staat voor grote uitdagingen om zijn activiteiten voort te kunnen zetten. Evenals alle gelijksoortige instellingen in ons land, is het Conservatorium primair afhankelijk van de subsidies van de overheid.
Het is algemeen bekend dat vanwege het crisisbeleid van overheidswege geknipt is in alle subsidies.

Dit noopt ertoe dat mede gekeken moet worden naar alternatieve mogelijkheden voor het vergaren van inkomsten. Deze zijn vooral van belang, omdat het Conservatorium, dat recentelijk zijn eerste lustrum heeft herdacht, in 2017 voor de eerste keer studenten hoopt af te leveren met een Bachelorsdegree. Het gaat in totaal om acht talentvolle kandidaten.
Voor het afstudeertraject is het echter noodzakelijk dat buitenlandse docenten naar Suriname gehaald worden voor het afnemen van de examens. Hiervoor is een groot bedrag noodzakelijk.

Het Conservatorium heeft daarom besloten de eerste stap in deze richting te zetten middels het organiseren van een benefietconcert. De totale netto opbrengst zal gestort worden in het Steunfonds van het Conservatorium tbv het afstudeertraject.
Ronald Snijders, een wereldberoemde fluitist en etnomusicoloog die geboren en getogen is in Suriname, maar in Nederland gestudeerd heeft en ook daar woont en werkt, heeft zijn volledige steun aan het project toegezegd. Ronald geniet ook in Suriname grote bekendheid. Vooral zijn evergreens Kon esi baka en Saramacca worden nog steeds door verschillende media afgedraaid. Verder heeft hij vele succesvolle optredens in ons land verzorgd. Hij staat ook bekend als de kaseko-ambassadeur van Suriname.

Ronald komt op eigen kosten naar Suriname en zal op zondag 18 december een concert verzorgen in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Het evenement begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Ronald Snijders zal worden bijgestaan door een muziekformatie bestaande uit top Surinaamse musici, te weten: Jimmy Westfa (gitaar), Ivan Ritfeld (keys), Jason Eduards (bas), Walther Eddy Muringen (drums, vocals en trompet). Het is vermeldenswaard dat Ivan en Jason tot de groep van personen behoren die in juli 2017 hun bachelorsdegree hopen te behalen.
Het Conservatorium is er trots op dat maestro Ronald Snijders hen nu reeds waardig genoeg bevonden heeft om met hem te concerteren.
Tevens zal er een gastoptreden zijn van tabla maestro Shailendra Madari, die op de tabla een battle zal aangaan met de fluit van Ronald Snijders. Nisha Madaran, die op dit moment vele top hitlijsten prijkt, zal één van haar hits ten gehore brengen, begeleid door Ronald en zijn orkest.

De kaarten kosten SRD 100 per stuk en zijn verkrijgbaar bij het Conservatorium Suriname aan de Monseigneur Wulfinghstraat nummer 2 (tel: + 597 521232) en bij de lobby van Hotel Torarica.

Namens de organisatie commissie,
Mr. C.R. Jadnanansing,
voorzitter Stichting Conservatorium Suriname

Paramaribo, 3 december 2016.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April