Toestemming voor lening Dalian 4 ingediend bij DNA
03 Dec 2016, 00:44
foto


De regering heeft vrijdag bij De Nationale Assemblee de ontwerpwet ingediend om de minister van Financiën te machtigen af te wijken van het obligoplafond voor de Staatsschuld. Het gaat om de lening van US$ 235 miljoen voor de verdere ontwikkeling van het wegennet. Het gaat om het Dalian 4 project, waarvoor een raamovereenkomst met China is getekend. Deze lening zal aangegaan worden met de Export-Import Bank of China. De lening voor Telesur van US$ 115,8 miljoen is nog niet bij De Nationale Assemblee.

De regering heeft toestemming nodig van De Nationale Assemblee om het schuldplafond te kunnen overschrijden. In de ontwerpwet wordt aangevoerd dat door de ongunstige ontwikkelingen van de economie, het obligoplafond voor de Staatsschuld in gevaar dreigt te komen. Het schuldplafond voor binnen- en buitenlandse schulden bedraagt 60% van het Bruto Binnenlands Product (BBP).

Door het Algemeen Bureau voor de Statistiek is het BBP vastgesteld op -2,7%
voor het jaar 2015. De vooruitzichten voor 2016 zijn van dien aard, dat een sterkere negatieve economische groei en een voortgaande depreciatie van de munt zich zullen manifesteren, met als verwachting dat de schuldratio’s voor 2017 verder zullen verslechteren.

Deze leningsovereenkomst wordt aangegaan voor een looptijd van twintig jaren met een grace period van vijf jaren tegen een rente van 2 procent per jaar.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April