DNA-vergadering over schuldplafond afgeblazen
01 Dec 2016, 14:56
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee over de wijziging van de Wet op Staatsschuld is afgeblazen. Het college had te weinig informatie ontvangen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Bovendien heeft hij samen met president Desi Bouterse de herdenking van de Cubaanse leider Fidel Castro bijgewoond dinsdagavond. De presidentiële delegatie keert vanmiddag terug in Suriname.

De voorzitter van de commissie van rapporteurs, Amzad Abdoel (NDP), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de informatie niet volledig was die de minister heeft opgestuurd. Op grond daarvan is het besluit genomen om de vergadering uit te stellen. De commissie gaat wel door met haar werk, zegt Abdoel.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), ook lid van de commissie, zegt aan Starnieuws dat de informatie allang naar De Nationale Assemblee gestuurd zou worden. Het Assembleelid wil een lijst hebben met al de leningen die gesloten zijn. Deze informatie had heel makkelijk geproduceerd kunnen worden door het Bureau voor de Staatsschuld. Gajadien hoopt niet dat verkeerde informatie is gegeven bij de opstelling van de verklaring bij de uitgifte van de Staatsobligatie van US$ 550 miljoen.

De regering heeft een wetswijziging ingediend om het schuldplafond van 60 naar 80% op te trekken. De coalitie heeft een ander voorstel, waardoor het plafond niet hoeft te worden gewijzigd. De regering moet toestemming vragen om een lening aan te gaan.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April