Mediatheekwerkers willen in dienst van MinOWC
01 Dec 2016, 18:24
foto


Een groep afgestudeerde mediatheekwerkers heeft een petitie aangeboden aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De mensen vragen de aandacht voor het feit dat zij nog niet in dienst zijn getreden van het ministerie, terwijl zij afgestudeerd zijn.

De mediatheken worden bezet door leerkrachten die niet bevoegd zijn, stellen de mediatheekwerkers. De afgestudeerden stellen dat de minister hen een warm hart toedraagt voor het werk dat zij doen. Dit om het leesgedrag onder de jongeren te optimaliseren. Zij hopen dus dat hij zo snel mogelijk een verandering in de situatie brengt.

De bewindsman zei aan de groep dat dit onderwerp zijn aandacht heeft. Hij is al in gesprek met de geneeskundige commissie via de minister van Volksgezondheid voor het brengen van een oplossing in deze zaak. “Het blijkt dat de leerkrachten die zijn ingezet in de mediatheken wegens ziekte daar geplaatst zijn. Ik wil advies van de geneeskundige commissie bij het eventueel overplaatsen van deze leerkrachten, zodat de bevoegde krachten hun werk kunnen doen,” legde Peneux uit.
De snelheid van de geneeskundige commissie bij het behandelen van deze zaak zal volgens hem bepalen wanneer de afgestudeerden van de leerjaren 2014, 2015 en 2016 aangetrokken kunnen worden. “Ik zit wel elke dag achter ze aan,” beloofde de minister, wordt in een persbericht gemeld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April