Stortregens en overstromingen teisteren Caribische regio
01 Dec 2016, 07:32
foto
Overstroomde wegen in Barbados na zware regen. (Foto: Al Jazeera)


Zware regen en overstromingen hebben Barbados getroffen. Het eiland heeft dinsdag zijn 50e onafhankelijkheidsjaar gevierd. De Britse prins Harry, die op een rondreis is in het Caribisch Gebied, kwam net voor de storm naar het eiland.

"Ik heb nog nooit regen als dit gezien ... nooit," zei hij tegen een groep hoogwaardigheidsbekleders. Ook andere nabijgelegen eilanden hebben stortregens gehad.

Guadeloupe heeft dinsdag 83mm regen geregistreerd - ongeveer een derde van het gemiddelde in november op het eiland - en St Lucia heeft 100 mm gemeld, dat is meer dan de helft van het maandelijkse gemiddelde. In St Vincent en de Grenadines, is een aantal huizen verwoest door de storm, meldt de online nieuwssite iWitness News van het eiland. Bruggen zijn beschadigd of vernield. Zware overstromingen hebben ook een aantal graven op de Sandy Bay Cemetery blootgelegd in St Vincent.

De Nationale Rampenorganisatie had geadviseerd de scholen op woensdag te sluiten en had de mensen opgeroepen om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Er worden meer hevige regenbuien in de hele regio verwacht gedurende de komende dagen. Nu de grond verzadigd is, is er een hoog risico op aardverschuivingen op de Caribische eilanden.

Advertenties