Van Dijk-Silos: US$ 750.000 voor aanpak zware criminaliteit
14 Nov 2016, 00:01
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


De aanpak van zware criminaliteit wordt vanaf deze week geïntensiveerd. Het plan is al rond en na interventie van president Desi Bouterse heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën US$ 750.000 vrijgemaakt hiervoor. Het gaat om georganiseerde misdaad, waarbij meerdere bendes actief zijn. Zij zullen hard worden aangepakt.

Dit zei minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zondag in Welingelichte Kringen op Radio ABC. De bewindsvrouw zegt tevreden te zijn over het bedrag dat ter beschikking komt in de loop van vandaag. Het geld is reeds goedgekeurd door de Raad van Ministers en de autorisatie is vrijdag gedeponeerd bij Financiën. De vorige week had minister Hoefdraad bevestigd tegenover Starnieuws dat een aanzienlijk bedrag is vrijgemaakt voor bestrijding van zware criminaliteit. Na afstemming met Van Dijk-Silos was er een onderhoud met korpschef Agnes Daniel en veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer.

Van Dijk-Silos merkt op dat zij vanaf februari bezig is met dit vraagstuk. Er is gewerkt aan capaciteitsverbetering, waarbij ook bij de Militaire Politie is aangeklopt. Zij merkt op dat er verbetering is opgetreden in Paramaribo en Nickerie. Het oosten van het land 'wilde Texas' is nog niet helemaal onder controle, deelt de minister mee.

Met het geld dat vrijgemaakt is, kan er een goede basis gelegd worden voor verbetering van de situatie. Bij haar aantreden als minister heeft zij een situatie aangetroffen waarbij er een gebrek was aan kogelwerende vesten en zwemvesten, terwijl het wapendepot ook veel te wensen overliet. Nu kan de situatie goed aangepakt worden, want de veiligheid van de burgers is ernstig geschaad. Zelfs ministers zijn bang, stelt de bewindsvrouw. Zij haalt aan dat een goede minister van Justitie en Politie zich niet populair maakt, want er wordt gesneden in belangen van mensen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April