'Decreet Adviescollege' in recordtempo gewijzigd
28 Oct 2016, 06:22
foto
Minister Soewarto Moestadja van Arbeid beantwoordt vragen. (Beeld: DNA)


De wijziging van het Decreet Arbeidsadviescollege is donderdagmiddag in een recordtempo behandeld en aangenomen. In twee uur tijd was het karweitje geklaard. De vlotte afhandeling heeft te maken met de goede voorbereiding van het wetsproduct. De ontwerpwet was behandeld tijdens een openbare commissievergadering, waarbij minister Soewarto Moestadja van Arbeid, ingegaan was op technische vragen.


De ontwerpwet is met algemene 37 stemmen aangenomen. De commissie die de wet voorbereid heeft voor de openbare vergadering, werd voorgezeten door Naomi Samidin (NDP). De overige commissieleden waren Dew Sharman (VHP), Hans Sandjon (NDP), Diana Pokie (ABOP), Guilliano Snip (NDP), Patricia Etnel (NPS) en Rajiv Ramsahai (NDP).

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons toonde zich verheugd over de vlotte behandeling tijdens de plenaire vergadering. Hiervoor zijn de openbare commissievergaderingen bedoeld, waardoor ministers gelijk antwoord kunnen geven op vragen en knelpunten met de deskundigen kunnen bespreken. Moestadja heeft de aanpassingen via een nota van wijzigingen doorgegeven. Het woord 'decreet' wordt vervangen door wet. De positie en zelfstandigheid van de Arbeidsadviescollege is beter geregeld in deze wet.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April