Zittingen worden woensdag hervat in twee gebouwen
27 Oct 2016, 20:45
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos (foto: gov.sr)


De strafzittingen en die van het Hof van Justitie zullen vanaf woensdag worden hervat. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie deelt Starnieuws mee dat de zittingen voorlopig gehouden zullen worden in het oud-gebouw van het Hof van Justitie aan de Tamarindelaan. Een deel van het pand waar het Openbaar Ministerie gehuisvest was, aan de Henck Arronstraat, zal tot zittingszalen worden ingericht. Daar is ook een cellenhuis dat in goede staat verkeert.

"Beide locaties worden vanaf vrijdag tot en met zondag in orde gemaakt. Zondag begint de verhuizing van de Fred Derbystraat. Maandag moet dat gebouw ontruimd zijn," zegt de minister. De inrichting van de twee gebouwen waar tijdelijk de zittingen gehouden worden, zal tegelijkertijd plaatsvinden. Dinsdag kan het personeel nog de puntjes op de i zetten.

Ook de juridische kwesties worden in de tussentijd aangepakt. Vrijdag wordt het Staatsbesluit in orde gemaakt, waarin aangegeven wordt dat in de twee gebouwen zittingen gehouden zullen worden. Aan de Staatsraad zal worden gevraagd om een spoedzitting te houden maandag om advies uit te brengen aan de president over de nieuwe tijdelijke zittingszalen. Uiterlijk dinsdag wordt het Staatsbesluit afgekondigd.

De minister zegt dat de tijdelijke locaties met alle betrokkenen besproken zijn. Iedereen is blij met deze voorlopige oplossing. Intussen kan de laatste hand worden gelegd aan het nieuwe kantongebouw aan de Wulfinghstraat. Verwacht wordt dat in januari het gebouw in gebruik kan worden genomen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April