Suralco betaalt kosten opleiding ex-werknemers
28 Oct 2016, 04:28
foto
Ex-suralconiers die met succes de trainingen Basis Koeltechniek en Gawasa hebben afgerond. In het midden minister van Arbeid Soewarto Moestadja en waarnemend directeur SAO, Joyce Lapar.


Suralco heeft voor een groep ontslagen arbeiders de kosten betaald van de trainingen Basis Koeltechniek en Gas, Water en Sanitair (Gawasa) van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). 88 arbeiders hebben de opleidingen succesvol afgerond en hun certificaten ontvangen. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid hoopt dat andere bedrijven het voorbeeld van Suralco volgen en hun verantwoordelijkheid naar ontslagen werknemers op zich nemen.

Sommige ex-Suralconiers hebben beide trainingen gevolgd. Zij kunnen nu op de arbeidsmarkt aan de slag gaan als werknemer of zelfstandige. Moestadja spant zich in om de beroepsbevolking het recht op arbeid te laten beleven, zegt de voorlichting van het ministerie. In lijn met deze gedachtegang kan het volgens hem niet zo zijn dat personen die hun baan hebben verloren, aan hun lot worden overgelaten door de overheid of door het bedrijf waarvoor ze gewerkt hebben. Hij is blij met het voorbeeld van Suralco.

Het beleid van de overheid is onder andere gericht op de bestrijding van armoede door zwakke huishoudens te versterken via het programma Conditional Cash Transfer (CCT) dat door het ministerie van Sociale Zaken wordt voorbereid. Dit programma kan tijdelijk een verlichting betekenen voor degenen die in een situatie van extreme armoede terecht zijn gekomen. Het ligt in de bedoeling om personen die van dit programma gebruik wensen te maken, ook een vak te leren.

Moestadja noemde ook het fonds van het ministerie van Handel en Industrie voor het stimuleren van ondernemerschap. Het fonds moet onder andere toegang verschaffen tot kapitaal voor startende ondernemers evenals financiering van noodzakelijke doorstart van kleine- en middelgrote bedrijven.

Manpower is volgens Moestadja een belangrijke factor voor het welslagen van het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018 (SHP) en het Ontwikkelingsplan 2017 - 2021. Het beleid van de regering zal daarom een integrale aanpak hebben. Het ministerie van Arbeid zal middels herscholings-, bijscholings en omscholingsprogramma’s trachten om baanverliezers de mogelijkheid te bieden terug te keren op de arbeidsmarkt.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April