Protestbijeenkomst universiteitspersoneel afgelast
27 Oct 2016, 20:20
foto


Hugo Blanker voorzitter van de COL, hoopt het technisch en administratief personeel van de universiteit (Tappers) de komende week een aanvaardbaar tussenverslag te kunnen aanbieden over een gesprek, vandaag, met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) over lotsverbetering. Een protestbijeenkomst van de Tappers is voorlopig afgelast.

De Tappers zijn via de Werknemers Federatie van de Universiteit, aangesloten bij de COL. Zij hebben verschillende problemen die variëren van miskenning, nepotisme binnen de universiteit tot en met de invoering van een verbeterde beloningsstructuur en uitkering van achterstallige periodieken. Zij willen ook de vaststelling en de uitvoering van een loopbaanontwikkelingsplan voor elke werknemer, verbetering van de werkomstandigheden, een optimale verzekering en heractivering van de klachtencommissie.

Blanker sprak vandaag met de minister van Onderwijs en het federatie bestuur. Hij zal in een gemeenschappelijke besluitenlijst puntsgewijs vastleggen waarmee de bond instemt, wat nog in discussie is en waarover er geen overeenstemming is bereikt. Hierna zal aan de ledenvergadering verslag worden gedaan, zodat die een standpunt kan innemen, zegt de voorlichting van de COL.

Advertenties