Bushouders NVB worden vandaag uitbetaald
27 Oct 2016, 11:03
foto
Chauffeurs die voor het Nationaal Vervoers Bedrijf trajecten onderhouden hebben dinsdag de weg voor het Assembleegebouw gebarricadeerd. (Foto: Raoul Lith)


De bushouders die trajecten onderhouden voor het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) worden vandaag uitbetaald. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigt tegenover Starnieuws dat het geld is overgemaakt. Hij geeft aan dat pas op 21 oktober alle stukken bij Financiën waren. Deze moesten eerst gecontroleerd worden voordat overgegaan wordt tot betaling.

De bewindsman merkt op dat alle stukken die ingediend worden, goed onderbouwd moeten zijn. Bij subsidieaanvraag moeten instituten en instellingen de richtlijnen van Financiën strikt opvolgen. SRD 4 miljoen was extra aangevraagd, waarover geen onderbouwing is gegeven. Er is 12.924.500 aangevraagd. Financiën heeft SR 8.294.000 overgemaakt vandaag. Het extra bedrag is niet toegekend. "Financiën heeft heel hard gewerkt en het juiste bedrag dat overgemaakt moest worden, vastgesteld," zegt de minister.

De bushouders hebben dinsdag actie gevoerd. Zij hebben met hun bussen de weg voor De Nationale Assemblee geblokkeerd om aandacht te vragen voor het feit dat zij drie maanden niet zijn uitbetaald. Zij kregen te horen van NVB en minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) dat alle stukken bij Financiën waren.

Vakbondsleider Kenneth Themen bevestigt tegenover Starnieuws dat het geld is overgemaakt. Hij vindt het jammer dat er eerst actie gevoerd moest worden voordat zaken rondkomen. Hij was niet op de hoogte van wanneer de stukken naar Financiën zijn gestuurd, omdat NVB en TCT zijn communicatielijnen zijn. Themen hoopt dat de bushouders in elk geval tot en met oktober worden uitbetaald.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April