Dikan beslecht ruzie om gemeenschapsbos
25 Oct 2016, 22:12
foto
Minister Dikan aan het woord tijdens de krutu. (Foto's: RO)


Een slepende ruzie onder dorpelingen van Witagron (Kwinti-stam) is opgelost tijdens een krutu, die bezocht is door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Het conflict ging om kapvlak 19 van het gemeenschapsbos dat toegewezen is aan het dorp. Twee partijen eisten het kapvlak op. Dikan heeft in overleg besloten dat het kapvlak teruggevorderd wordt; partijen krijgen een nieuw kapvlak toegewezen.

Besloten is dat de opbrengsten uit de verkoop van hout uit dit kapvak, in het dorpsfonds worden gestort. Rondhout, dat al door een ondernemer was klaargezet voor transport, mag alsnog door hem worden verkocht. Dikan zal een commissie instellen om toe te zien dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. De commissie zal worden ingevuld door vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, het ministerie van Regionale Ontwikkeling en van het districtscommissariaat, zegt de voorlichting van RO.

De krutu heeft geduurd van zaterdag 22 tot en met zondag 23 oktober in het dorp Witagron in Sipaliwini. Dikan werd tijdens de bijeenkomst bijgestaan door zijn staf, aangevuld met een afvaardiging van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April