Bushouders NVB klagen bij DNA over achterstand betaling
25 Oct 2016, 14:32
foto
Bushouders die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf hebben vandaag actie gevoerd. (Foto's: Raoul Lith)


Bushouders die trajecten onderhouden voor het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) hebben vandaag actie gevoerd. Nadat zij zich hadden verzameld bij hun standplaats aan de Heiligenweg, togen zij naar De Nationale Assemblee om hun misnoegen kenbaar te maken. Bondsvoorzitter Kenneth Themen zei dat de overheid de ondernemers drie maanden niet uitbetaald heeft. Eind van deze maand loopt de achterstand op naar vier maanden.

Veel mensen die van het goedkopere vervoer gebruik maakten, zijn vandaag gedupeerd. Themen legde aan Assembleevoorzitter Simons uit dat hij met iedereen heeft gesproken om het probleem op te lossen. Er was een ultimatum gesteld, maar de betaling is uitgebleven. Themen had vandaag tot drie keer toe contact met minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme en de leiding van NVB. Hem is verzekerd dat alle stukken op Financiën liggen. Zolang er geen fiat is gegeven van de minister van Financiën, kan er niet worden uitbetaald.

Simons deelde Themen mee dat zij begrijpt dat mensen hun geld moeten krijgen, ook al is de overheid krap bij kas. Zij heeft telefonisch contact gemaakt met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De Assemblee zal zich sterk maken voor de uitbetaling van de bushouders. Ook Carl Breeveld van DOE vindt dat de regering haar verplichtingen moet nakomen. Assembleeleden ontvangen prompt rond de 20e hun loonslip. Dit moet voor iedereen gelden die diensten heeft geleverd. Themen benadrukte dat de bushouders niet vragen om loonsverhoging, of de regering naar huis willen. "Wij vragen betaling voor geleverde diensten," benadrukte de vakbondsleider. Morgen wordt er normaal gereden. Verwacht wordt dat uiterlijk donderdag de betaling in orde is gemaakt.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March