NH streeft naar geïntegreerd watermanagement systeem
25 Oct 2016, 13:23
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen tijdens zijn presentatie op Trinidad & Tobago.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft een stappenplan ontwikkeld om te komen tot een geïntegreerd watermanagement systeem. De bewindsman streeft ernaar om per 2020 een geïntegreerd watermanagementsysteem te ontwikkelen. Dit zei hij tijdens zijn presentatie op de jaarlijkse conferentie van de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) op Trinidad & Tobago.

De minister is op uitnodiging van de United Nations Environmental Programme (UNEP) op Trinidad & Tobago om met collega’s van gedachten te wisselen over een gecoördineerde aanpak van water en afvalwater. Uit de verschillende presentaties van andere Caribische sprekers komt naar voren dat veel landen problemen hebben met distributie van drinkwater aan huishoudens en de gevolgen van klimaatsverandering, zoals aanhoudende droogte waardoor waterreservoirs uitdrogen.

Suriname en Guyana zijn daarentegen gezegend met een overvloed aan water. Dodson gaf aan dat Suriname bezig is zijn wetgeving uit te breiden en te vernieuwen vanuit het uitgangspunt dat water een belangrijke natuurlijke hulpbron is. “We moeten nu ook stapsgewijs de nodige regelgeving, coördinatie en monitoring in orde maken,” laat de minister optekenen.

NH wil de awareness in Suriname vergroten over water en de cross-sectorale aanpak die nodig is. Gewerkt wordt aan het aanbieden van wetgeving aan De Nationale Assemblee, het verkrijgen van financiering voor het opzetten van reguleringsorganen en het opbouwen van lokale kennis over water en watermanagement door gebruikmaking van regionale partnerschappen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April