FinaBank presenteert later op de dag filiaal Zuid
25 Oct 2016, 02:37
foto
FinaBank opent later op de dag haar filiaal aan de Jagernath Lachmonstraat. De draaideur wordt in orde gemaakt. (Foto's: René Gompers)


“Stilstaan is geen optie, vooral in deze tijd niet,” benadrukt Eblein Frangie, Chief Executive Officer van de FinaBank.“ Cliënten hebben het moeilijk maar wij kunnen ze niet in een hoek gaan drukken. We gaan samen met hen na hoe door deze situatie heen te komen. Daarom zijn lokale filialen zo belangrijk. Wij komen de mensen en de bedrijven tegemoet.” Vandaag opent de FinaBank officieel de deuren van het compleet nieuw gebouwd filiaal aan de Jagernath Lachmonstraat.

Er wordt met man en macht gewerkt om alles in orde te hebben voor de opening. Het onweer van de laatste dagen heeft een deel van het werk danig gestagneerd. De parkeerruimte is nog niet helemaal in orde. Er wordt doorgewerkt, want ‘stilstaan is geen optie’ citeert de leiding de slogan van de bank. Het pand waarin de FinaBank International Centre huisde, voldeed niet meer aan de standaarden. Het is afgebroken. In de plaats is in zes maanden een modern gebouw dat voldoet aan de nieuwe eisen, neergezet. Hiermee neemt FinaBank voor dit jaar twee filialen in gebruik. Het opzetten van ze, inclusief de bancaire netwerken, veiligheid en andere systemen heeft ruim US$ 3.5 miljoen gekost.

De nieuwe bouwstijl heeft alles te maken met de branding van FinaBank. Anders dan het vorige gebouw, dat achter een muur was gevestigd, hebben klanten direct toegang tot de bank. Via grote ramen is er duidelijk zicht naar binnen en buiten. “De architectuur is vrij transparant maar dat is een weergave van de cultuur die we hier hebben; een transparante financiële organisatie,” legt Almar Giesberts, Chief Commercial Officer uit. “De kolommen geven de robuustheid weer van het beleid en onze structuren.” Coenraad Valk, Chief Financial Officer, vult aan dat FinaBank voor vertrouwen staat. “In deze tijd gaan mensen op zoek naar vertrouwen, ze zoeken naar dat stukje dienstverlening dat net anders is. Daar spelen wij op in. Vertrouwen, vooral in deze situatie, is een heel belangrijk aspect.”

De filialen van de FinaBank zijn op gewone werkdagen open van zeven uur 's morgens tot acht uur ’s avonds. De bank is bezig om de relatie met haar klanten hechter te maken. Zo heeft de financiële instelling zich bereikbaar gemaakt via Facebook en de Facebook Messenger. Deze strategie is een behoorlijk succes geworden, deelt Giesberts mee. Ook is gebleken dat het aantal cliënten dat zaken digitaal doet, aan het toenemen is. Ook daar gaat de bank een nieuwe strategie op loslaten. Enkele journalisten hebben maandagmiddag een rondleiding gehad in het gebouw. Buiten is men aardig opgeschoten. De opening van FinaBank Paramaribo- Zuid is om acht uur voor genodigden en om 10 uur voor het publiek.

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April