Binnenkort elektriciteit voor Powaka en omstreken
24 Oct 2016, 19:27
foto


Powakka, Redi Doti en enkele omliggende dorpen, worden binnenkort aangesloten op het netwerk van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Medewerkers van het energiebedrijf hebben zich kortgeleden in het gebied georiënteerd. Het project is deel van het Inter-American Development Bank (IDB) Loan 1 programma, dat anderhalf jaar geleden is aangevangen. Het eerste deel van dit project zal in december worden opgeleverd.

De aansluiting zal door middel van een hoogspanningskabel over de Redi Dotibrug, bij de Surinamerivier en het uitbreiden van het distributienetwerk in die gebieden tot stand komen, zegt de EBS-voorlichting. Gestart wordt met de huizen in Powaka, waarna de dorpen Ayo (linkeroever Surinamerivier), Redi Doti, Pierre Kondre en Cassipora (rechteroever Surinamerivier) zullen worden overgezet op het EPAR-netwerk.

Nadat Klein Powaka is aangesloten, is het de bedoeling de andere dorpen uiterlijk eind eerste kwartaal van 2017 aan te sluiten op EPAR. De dorpen die in dit gebied afhankelijk waren van dieselgeneratoren van de dienst Elektrificatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), zullen dan 1 x 24 uur stroom hebben.

De EBS is in voortdurend contact met de kapiteins van de dorpen, de districtscommissaris en het ministerie van NH. De toekomstige klanten zullen tijdig horen wanneer zij de aanvraag kunnen doen voor aansluiting. Het programma moet zodanig worden afgewerkt, dat de bewoners van het gebied tijdig van een meter kunnen worden voorzien, zegt de EBS.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April