Verdachte in mensenhandelzaak: Ik ben onschuldig
25 Oct 2016, 08:12
foto


De verdachte Paul D. heeft op de rechtszitting van maandag tegenover rechter Siegliene Wijnhard tijdens zijn laatste woord verklaard dat hij onschuldig is en zomaar beschuldigd is. Tegen hem is er een celstraf geëist van twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Paul D. en Kavita P. worden ervan verdacht tezamen en in vereniging zich schuldig gemaakt te hebben aan mensenhandel. Zij zouden drie Guyanese vrouwen binnengesmokkeld hebben. Zij zijn intussen terug naar Guyana.

Kavita P. werkte voor Paul D. in de bar en hield de kassa bij. Haar werkgever vroeg haar om drie Guyanese vrouwen te brengen naar Nickerie om te werken als serveersters. De vrouwen kwamen via de backtrack route zonder een paspoort binnen. Ze waren er nauwelijks vier dagen of de politie deed een inval in de bar. De slachtoffers hadden verklaard dat Paul D. hun mobiele telefoons in beslag had genomen. Ook moesten zij naast het serveren, dansen en eventueel seks bedrijven met klanten. Daartegen hadden zij bezwaren. Kavita P. merkte op dat alles via haar werkgever ging. Zij voerde de opdrachten uit die hij gaf.

Paul D. beweerde dat hij het runnen van de bar volledig aan Kavita P. had overgelaten. Zij gebruikte de inkomsten om de vrouwen te halen. Hij wist niets van die praktijken af. Toen de politie de inval deed, verzette Paul D. zich. Hij wilde niet meewerken aan het onderzoek en verschafte de politie geen toegang tot de bar. Op 28 november zal er vonnis geveld worden in deze zaak. De verdachten zijn allebei voorlopig op vrije voeten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April